HISTORIA

Laulu-Siskot ry on hyvinkin jo naisenikään ehtinyt kuoro. Onhan se aikoinaan perustettu Tampereen Aseveliyhdistyksen naistoimikunnan tarpeisiin  helmikuussa v.1943. Tarvittiin ohjelmaa esimerkiksi omiin illanviettoihin ja sotasairaalan potilaiden ilahduttamiseen, mutta ennenkaikkea  toimintaa naisille vastapainoksi työlle ja avuksi sodan hetkelliseen unohtamiseen.

 

 

Kun yhdistys toimikuntineen sodan jälkeen lakkautettiin, halusivat laulamiseen innostuneet naiset jatkaa hyvän harrastuksen parissa kuoronjohtajan Dir.mus. Yrjö Marjokorven johdolla. Laulu-Siskot ry rekisteröitiin 30.11.1945 omaksi kuoroksi. Olemme myös aina kuuluneet Suomen Naiskuoroliitto ry.n ja sen kautta Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto ry.n

Kuorollamme on ollut onni saada johtajikseen hyviä, innostavia alansa taitajia. Yrjö Marjokorven jälkeen Heikki Miettinen, Martti Kivivuori, Tuija Järvinen, Taimi Järvinen ja Dir.cant. Sirpa Järnberg. Vuoden 2014 syksystä lähtien kuoromme johtajana on toiminut Pilvi Pursiheimo. Ohjelmistomme koostuu perinteisistä naiskuorolauluista aina viihteeseen ja iskelmiin.

 

Meillä on myös ollut onni “omistaa” eläkkeellä oleva musiikinopettaja, säveltäjä, sovittaja ja muusikko Vesa Tuomi. Hän on säveltänyt ja sovittanut meille monia lauluja vuosien varrella.