HISTORIA

En, enhän muuta ma tahdokaan

kuin laulaa, laulaa, niin laulaa,

kun laulut mun helkkyvät rinnassain

ja pyrkivät pitkin kaulaa.

(Eino Leino)

 

Laulu-Siskot ry on hyvinkin jo naisen ikään ehtinyt kuoro. Onhan se aikoinaan perustettu Tampereen Aseveliyhdistyksen naistoimikunnan tarpeisiin  helmikuussa v.1943. Tarvittiin ohjelmaa esimerkiksi omiin illanviettoihin ja sotasairaalan potilaiden ilahduttamiseen, mutta ennenkaikkea  toimintaa naisille vastapainoksi työlle ja avuksi sodan hetkelliseen unohtamiseen.

Kun Aseveliyhdistys toimikuntineen sodan jälkeen lakkautettiin, halusivat laulamiseen innostuneet naiset jatkaa hyvän harrastuksen parissa kuoronjohtajan Dir.mus. Yrjö Marjokorven johdolla. Laulu-Siskot ry rekisteröitiin 30.11.1945 omaksi kuoroksi. Olemme myös aina kuuluneet Suomen Naiskuoroliitto ry.n ja sen kautta Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto ry.n

Ive Riihimäki
2023 –

Ive Riihimäen kaudella harjoiteltiin  80-vuotisjuhlakonserttiamme varten, joka järjestettiin marraskuussa 2023 Tampereen Konservatorion juhlasalissa. Tänä vuonna järjestetään myös kevätkonsertti toukokuussa ja joululaulajaiset joulukuussa. 

Ohjelmistomme koostuu sekä perinteisistä naiskuorolauluista, kansanlauluista, mutta myös kuorollemme sovitetuista iskelmä- ja poplauluista. 

Pilvi Pursiheimo
2014 - 2022

Pilvi Pursiheimon kaudella kuoro on harjoitellut sekä Aleksanterin koululla että Peurakallion palvelutalon tiloissa. Kuoron ohjelmistossa on siirrytty viihteellisempään suuntaan ja mukaan on otettu suomipopin ikivihreitä ja uutuuksia, mutta mukana on pidetty myös perinteisiä naiskuorolauluja sekä Laulu-Siskoille erikseen sävellettyjä lauluja.

Kesällä 2017 kuoro sai ikimuistoisen mahdollisuuden osallistua kesäteatterin tekoon, kun sekä Laulu-Siskojen että Lempäälän mieskuoron laulajia pyydettiin mukaan Pyynikin kesäteatterin “ KATTI MATIKAINEN JA MAU-AHTAVA SUOMI” näytelmään.

Sirpa Järnberg (dir. cantus) 1986 - 2014

Sirpa Järnbergin kauden aikana toiminta oli hyvin aktiivista  ja kuoro harjoitteli Aleksanterin koululla, Kalevan lukion musiikkiluokassa ja Vanhan kirjastotalon musiikkisalissa. Kuoro osallistui Suomessa pidetyille Laulujuhlille, Naiskuoropäiville ja useisiin hyväntekeväisyys-konsertteihin. Kuoro teki yhteistyötä Pirkanmaan muiden kuorojen kanssa ja pidettiin yhteiskonsertteja mm. Tampereen Naislaulajien ja Teiskon Mieslaulajien kanssa. Lisäksi vierailtiin Tallinnan laulujuhlilla, käytiin Tukholman risteilyllä ja retkeiltiin Viipuriin. Sirpan kaudella juhlittiin kuoron perustamisen 50-, 60 – ja 70 -vuotisjuhlia – tietysti konsertoimalla. 

Jo edellisten kuoron johtajien aikana ollutta laululeiritoimintaa jatkettiin Ilkon kurssikeskuksessa. Laululerillä kokoonnuttiin viikonlopuksi oppimaan uutta ja pitämään hauskaa yhdessä yhteishengen kohottamiseksi.

Taimi Järvinen (dir. musices) 1972 - 1986

Taimi Järvisen kaudella kuoro harjoitteli Aleksanterin koululla. Kuoron toiminta oli aktiivista ja se teki  yhteistyötä  mm. Tampellan naislaulajien kanssa usean vuoden ajan. Kuoro osallistui Suomessa pidetyille Laulujuhlille ja Naiskuoropäiville. Varainkeruuta oli monenlaista; arpajaisia, kirppputoreja ja muotinäytöksiä. Kuoron ohjelmistossa oli perinteisiä naiskuorolauluja, mutta myös oman säveltäjän ja säestäjän Vesa Tuomen lauluja. 

Tuija Järvinen
1969-1971

Tuija Järvisen kausi kesti vain kaksi vuotta, joten silta ajalta ei ole paljon jäänyt muistiin. Kuoron toiminta oli kuitenkin aktiivista, sillä kkuoro osallistui mm kvartettikilpailuun voitokkaasti, Naiskuoroliiton 25-vuotisjuhliin Tampereella, Naiskuoroliiton laululeirille Järvenpäässä. 1970-luvun alussa nuorten houkutteleminen kuorotoimintaan vaikeutui, sitä pohdittiin ihan lehdistössäkin.

Martti Kivivuori
1964-1969

Martti Kivivuoren aikana kuoro harjoitteli Aleksanterin koululla. Yhteistyötä tehtiin mm, Tampereen Naislaulajien  ja Nokian naiskuoron kanssa. Kuoro osallistui lähes vuosittain erilaisille laulujuhlille. Vuonna 1968 kuoro osallistui Viron Suomipäiville yhdessä Tampereen naislaulajien kanssa konsertoiden. 

Vietettiin myös mukavia iltamia mm. kuorojohtaja Martin luona saunoen ja makkaraa paistaen. Heikki Miettinen
1953-1964

Yrjö Marjokorpi
(dir. musices)
1943-1953